Előfizetői tartalom

Nyugdíjügy: a munkaképeseknél felezhető lenne az ellátás

Portfolio
Egy héttel a sok port kavart alkotmánymódosítás után néhány részletet közölt a korhatár előtti nyugdíjasok munkaerőpiacra való visszatereléséről a Magyar Nemzet. A birtokukba került tervezet szerint az egészséges, 57 évnél fiatalabb nyugellátásban részesülőket visszavezetnék a munkaerőpiacra, a felajánlott munkát aki egyszer elutasítja, annak az ellátása a felére csökkenthető, míg akik kétszer nemleges választ ad, attól megvonható az ellátás. Egyelőre a kormányoldal szerint csak vitaanyagról van szó, azonban a tervezet összhangban van a törvénymódosítással. Elvileg 250 ezer embert érinthet a változtatás, köztük többségében rokkantnyugdíjasokat.

Lázár János és Balsai István egy hete nyújtotta be a parlamentnek azt az alkotmánymódosító javaslatot, ami lehetőséget adna a kormánynak, hogy a korhatár előtti nyugellátásokat csökkentsék, vagy akár meg is vonhassák. A beadvány nagy port kavart, a kormánypárti politikusok azóta próbálták egyértelműsíteni, hogy a javaslat csak az 57 alattiakra vonatkozna, tehát aki 57...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái