Előfizetői tartalom

Jól állták a sarat a hazai alapok

Portfolio
Májusban megérkezett a rossz hangulat a globális tőkepiacokra is, a külföldi és a hazai részvényindexek, valamint a nyersanyagárak egyaránt lefelé vették az irányt, miközben a hazai kötvénypiac teljesítménye stagnálást mutatott. A hazai befektetési alapok ebben a környezetben összességében enyhe pozitív hozamot tudtak felmutatni, ugyanakkor a jelentős befektetési jegy visszaváltások miatt a szektor kezelt vagyona 18,8 milliárd forinttal, 3835 milliárd forintra csökkent. A tőkekivonás mögött elsősorban az intézményi befektetők (ez esetben a nyugdíjpénztárak) álltak, akik a közeledő vagyonátadás miatt továbbra zártkörű- és részvényalapjaikból biztonságosabb eszközökbe csoportosítottak át.

Április után alábbhagyott a jókedv a globális tőkepiacokon, különösen az áru- és részvénypiacokon, ahol ezúttal érvényes volt az a brókerek közt közismert mondás, miszerint "sell in May, and go away". A várakozásokat rendszerint alulteljesítő amerikai makroadatok és ezzel összefüggően a világgazdaság növekedésének várható lassulása, a Fed második kötvényvásárlási...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái