FONTOS Bod Péter Ákos: Iparkodás – szerény eredmény, elmosódott kilátások
 
Előfizetői tartalom

Történelmi csúcson az arany

Portfolio
Az egyre fokozódó európai adósságválság és egy esetleges további amerikai likviditásbővítés a legfőbb biztonságos menedéknek számító arany drágulását idézték elő, amely ma új csúcsra (1578 dollárra) drágult, meghaladva a május eleji csúcsot. Az arany drágulásával azonban a többi nemesfém, például az ezüst kevésbé tudta tartani a lépést, ami elsősorban azok nagyobb arányú ipari felhasználásával magyarázható.

Az európai adósságválság körüli aggodalmak továbbra sem csillapodtak, sőt legújabban Olaszország után Írországra fordult a figyelem, hiszen a Moody’s ezúttal Portugália után a szigetországot is bóvli kategóriába minősítette le. A piaci feszültségek fokozódása tovább drágította a biztonságos menedéknek tekintett nemesfém, az arany árfolyamát, amely nyolcadik napja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés