Előfizetői tartalom

A hazai műkincs vásár tanulsága: még nem lábaltunk ki a válságból

Portfolio
A legújabb felmérések szerint a nemzetközi műkereskedelemben folyamatosan csökken a galériás értékesítés aránya, növekszik viszont a művészeti vásárok, illetve az online műkereskedelem súlya. Ez motiválta az Art Market Budapestet, hogy megrendezzenek egy budapesti kiállítást nemzetközi résztvevőkkel. Az eladási arány 10 százalék volt, ami alacsonynak számít, ez azonban részben annak köszönhető, hogy a kortárs szektor idehaza a globális trendektől eltérően még nem lábalt ki a válságból. Az árszínvonal összességében mértéktartó volt; a magyar kortárs munkák nemzetközi összehasonlításban még mindig olcsók.

A legújabb felmérések, így a műtárgy- és régiségkereskedők nemzetközi non-profit szervezete, a CINOA nyár végén közzétett új tanulmánya szerint a nemzetközi műkereskedelemben folyamatosan csökken a galériás értékesítés aránya, növekszik viszont a művészeti vásárok, illetve az online műkereskedelem súlya. (Az utóbbi két értékesítési csatorna az online vásárok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés