Előfizetői tartalom

A tervezett gyerekeknek meg is kéne születniük

Portfolio
Nemzetközi szinten a magyarok sok gyermeket akarnak vállalni, azonban a legtöbb esetben az élet úgy hozza, hogy a tervezett gyermekek fele sem születik meg. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a fő kihívás a magasabb iskolai végzettségűeknél van, tehát itt kellene javulást elérni. A legfontosabb az lenne, hogy a család és a munka jobban összeegyeztethető legyen, Magyarországon például nagyon nagy gondot jelent, hogy alacsony a rugalmas foglalkoztatás aránya - mondta el Dr. Kopp Mária egyetemi tanár a Gutmann Fórumon.

Az elmúlt évtizedekben a leginkább a nemi szerepek alakultak át, az egyik legfontosabb feladatomnak azt tartom, hogy a két hivatást össze lehessen egyeztetni, tehát az otthoni és a munkahelyi hivatást, úgy, hogy az ne menjen a kapcsolatok rovására. A család a legjobb védőernyő ezt kell erősíteni. Magyarország a kényszer szinglik országa, sok fiatal egyszerűen kényszerből marad...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés