Előfizetői tartalom

Az orosz művészek hódítanak a nemzetközi műtárgypiacon

Portfolio
A XX-ik századi orosz festészet legkiválóbb darabjai nemzetközi viszonylatban is jól szerepelnek az árveréseken. Chaïm Soutine, Marc Chagall, Ilja Jefimovics Repin és más neves orosz művészek alkotásai a nyugat-európai aukciókon sokszor a várakozásokat jelentősen meghaladó, több millió dolláros áron kerültek értékesítésre az elmúlt években. A legtöbb orosz festményt az USA-ban és Angliában adták el, ami a leghíresebb aukciós házakat tekintve nem is olyan meglepő.

A XX-ik századi orosz festészet legkiválóbb darabjai nemzetközi viszonylatban is jól szerepelnek az árveréseken, most a tíz legmagasabb árat elért képzőművészeti alkotást emeljük ki, az elmúlt 18 hónap nemzetközi árverései alapján.Az École de Paris orosz származású alkotói Chaïm Soutine 2001 óta Chaïm Soutine képeinek értéke jelentősen emelkedett. Az elmúlt évtizedben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés