Előfizetői tartalom

A befektetők egyre inkább az alapkezelőkre hárítják a felelősséget

Portfolio
A tartós befektetési szerződés (TBSZ) akár egy sikertermék is lehet, de legjobb indulattal is egy közép-távú befektetési terméknek minősül, semmiképp sem hosszú távúnak. A hazai megtakarítóknak azonban nagyon nehéz, nem likvid befektetéseket eladni, a tbsz-nél ezért mindig el kell magyarázni, hogy ezzel nincs veszteni valójuk - magyarázták szakértők a Portfolio.hu mai öngondoskodás reggelijén. Az alapkezelőknek viszont nincs könnyű dolga, a termékfejlesztést ugyanis számos tényező korlátozza. A megtakarítók egyre inkább az alapkezelők kezébe adnák a befektetési döntéseket, és rájuk hárítani a döntések felelősségét, legalábbis erre utal az abszolút hozamú alapok elterjedése - mondta Vízkeleti Sándor, a Pioneer Alapkezelő elnök-vezérigazgatója.

A tartós befektetési szerződés (TBSZ) akár egy sikertermék is lehetne, meglepő módon azonban nem a banki lába erős ennek a terméknek, hanem a befektetési része - mondta Tenke Gábor, az Erste Bank lakossági termékfejlesztési és mikrovállalati igazgatója. Jelenleg az ügyfelek betéti tbsz- illetve értékpapír tbsz számlát is nyithatnak, az előbbin kizárólag betéteket,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés