Előfizetői tartalom

A többség még mindig az államban reménykedik

Portfolio
Formabontó rendezvényre került tegnap sor a Hilton Budapestben, hatalmas érdeklődés mellett ugyanis sikerült a Portfolio.hu-nak egy nagy asztal mellé ültetnie a megtakarítási piac legnagyobb szereplőit, hogy egy fél nap erejéig az öngondoskodásról beszéljenek. A rendezvény legfőbb tanúsága, hogy a pénzügyi szektor elkötelezett a közép- és hosszú távú megtakarítások mellett, sőt a bankok és az alapkezelők is halandók az alacsonyabb jövedelmi csoportok felé nyitni. Egyelőre azonban a válság miatt a lakosság nem tud annyit megtakarítani, mint amennyit szeretne, azok a társadalmi csoportok, akik mégis megtehetik a takarékoskodást, azok is csak rövid távon mernek elköteleződni. Ez azonban a magas akciós betéti kamatok mellett nem is lehet csoda. Főleg, ha ehhez azt is hozzávesszük, hogy a többség még mindig az államtól várja a segítő kezet, ha baj van.

A lakosságra a legnagyobb hatást megtakarítási oldalon a nyugdíjrendszer átalakítása hozta, 2010 vége és 2011 eleje között szinte minden a nyugdíjról szólt, az emberek pedig ennek hatására véleményt alkothattak, hogy mire is számíthatnak. A felmérések azt mutatják, hogy az emberek is látják, hogy az állam nem tud majd kielégítő nyugdíjat adni, az öngondoskodás ennek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés