Előfizetői tartalom

Ledöfték az aranybikát? - Közel 20%-ot esett már az aranyár

Portfolio
Több hüvelykujj szabály is létezik arra vonatkozóan, mikor nevezünk egy piacot medve piacnak. Az arany árfolyama már december közepe óta a 200 napos mozgóátlaga alatt jár, e tekintetben tehát már akár medve piacnak is nevezhetnénk az arany piacát. A leginkább elfogadott szabály szerint viszont csak a legmagasabb záróártól vett 20 százalékot meghaladó esés után nevezünk egy piacot medve piacnak. Ehhez az aranynak nagyjából az 1520 dolláros szint alá kellene esnie, amit tegnap napközben fölülről érintett. Jelenleg közel 1 százalékos pluszban, 1557 dolláron áll a legfőbb nemesfém jegyzése.

Egyre közelebb a medve piac Az elmúlt napok heves áresése után ma enyhe felpattanás figyelhető meg az arany piacán, a nemesfém jelenleg 1 százalékkal kerül többe, mint tegnap nap végén. A nagy kérdés az, vajon az augusztus vége óta tartó lejtmenet már bikapiacnak tekinthető-e. Az arany az idei és egyben a legmagasabb történelmi záró árához (1898 dollár) viszonyítva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés