Előfizetői tartalom

Régi szőnyeg - Lakásdísz vagy befektetés?

Portfolio
A régi szőnyeg, állapotától függően, sokáig megőrzi az értékét - mondhatni minél régebbi annál értékesebb. Elsősorban az 1900 előtt készült szőnyegeket, ezen belül is az 1860 előtt készült darabokat sorolja a szakma "befektetési kategóriába", hiszen ezeknek a legmagasabb az érték tartása. A régi szőnyegek egy különleges műtárgy csoport, amelynek gyűjtői elszántak, komoly szaktudással rendelkeznek és folyamatosan keresik-kutatják a legszebb, legkülönlegesebb darabokat az üzletekben, külföldi és hazai aukciókon. Ne gondoljuk azonban, hogy csak valamennyi szakirodalom elolvasása után tudunk jó és értékálló szőnyeget választani. Régi szőnyeget vehetünk befektetésként és lakásdíszként, de a legoptimálisabb, ha e kettő együtt valósul meg: ehhez nyújt segítséget a műtárgy.com Műtárgy befektetések sorozatának következő cikke.

A régi szőnyegek értéke, értékállósága a következő szempontok alapján értékelhető: A szőnyeg kora: az 1860 előtt készített szőnyegek megbízhatóbb alapanyagból készültek. 1860 után jelentek meg ugyanis a piacon az anilin festékkel festett szőnyegek, előtte a gyapjú megfestéséhez kizárólag növényi, állati és ásványi eredetű anyagokat használtak. Csomószám:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés