Előfizetői tartalom

Elszámolták magukat a nagyok az árupiaci mélyrepülés előtt

Portfolio
A múlt héten enyhén növelték árupiaci kitettségüket a hedge fundok és más nagyobb intézményi spekulánsok. A profik azonban ezúttal elég rosszul időzítettek, hiszen szerda és péntek között az árupiacok a kedvezőtlen amerikai és európai makroadatok láttán lefelé vették az irányt, különös tekintettel az olajra, amely 6 százalékot esett a két nap alatt. Az egyetlen nyersanyag, amit szinte töretlenül vesznek a hedge fundok az a szójabab, a több mint 20 százalékot dráguló szója piacán viszont egyre nő egy profitrealizálás, illetve korrekció esélye.

Igen rosszul időzítettek az árupiaci hedge fundok, és más nagyobb intézményi spekulánsok. A múlt szerdával végződött héten ugyanis fokozták árupiaci kitettségüket a nyersanyagok többségégénél - a CFTC adatai szerint, még mielőtt a nyersanyagok komoly lejtmenetbe kapcsoltak volna a hét hátra lévő részében. Szerdától péntekig a Dow Jones UBS árupiaci index 3,1, az S&P...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés