Előfizetői tartalom

Másfél éves mélyponton az árupiacok

Portfolio
A fokozódó növekedési aggodalmak, az európai adósságválság és ezzel összefüggő dollárerősödés igen negatívan érintette az árupiacokat is, amelyek már hatodik napja esnek. A Dow Jones UBS árupiaci index tegnap újabb 0,66 százalékot esett, és ezzel 2010 szeptembere óta nem látott mélypontra jutott. A legrosszabbul ma a búza és a kukorica teljesített, de tovább esett az olaj és az arany is.

Tovább szakadtak az árupiacok, a Dow Jones UBS árupiaci index az elmúlt 6 napból 5-öt mínuszban zárt, tegnap 0,66 százalékot veszített értékéből. Az index ezzel már 3,4 százalékkal jár lejjebb az év eleji szintjénél, ez pedig 2010 szeptembere óta a legalacsonyabb értéke. Az árupiacokra komoly nyomást jelent a dollár erősödése (tegnap a dollárindex újabb 0,2 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés