Előfizetői tartalom

Menekülnek az olajból és a nemesfémekből a hedge fundok

Portfolio
Az európai adósságválság kiújulása, a dollár erősödése, és a lassuló kínai gazdaság egyaránt hozzájárult az árupiacok mélyrepüléséhez, a Dow Jones UBS árupiaci index az elmúlt héten 3,7 százalékot veszített értékéből. A romló kilátások, és a befektetői kockázatkerülés egyaránt arra késztette a legnagyobb spekulánsokat, hogy tovább csökkentsék kitettségüket. A hedge fundok kitárazása egyaránt érintette az olajat és az aranyat, ahogy az idei slágernek tekintett szójababot is. Az extrém pesszimizmust jelzi, hogy ilyen kevesen utoljára 2009-ben fogadtak az arany drágulására - derül ki a CFTC adataiból.

Az elmúlt héten komoly korrekció indult meg az árupiacokon, miután a kínai lassulást alátámasztó makroadatok mellett a görög választások után kiújultak az európai válsággal kapcsolatos félelmek, ami az eurót négy havi mélypontra segítette a dollárral szemben, a piacok pedig kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak. A növekvő pesszimizmus hatására az árupiacok legnagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés