Előfizetői tartalom

Fektessük-e pénzünk külföldi kortárs festménybe?

Portfolio
A század első felében természetes volt, 1945 után évtizedekig ritkaságnak számított, ma ismét egyre több magángyűjteményben kapnak helyet külföldi művészek alkotásai. Mind többen szeretnék a birtokukban lévő hazai műveket nemzetközi kontextusba helyezni, de a határon túl született művek iránti növekvő érdeklődésben befektetési szempontok is fontos szerepet játszanak.

Természetesen korántsem biztos, hogy egy külföldi kortárs műalkotás ára gyorsabban emelkedik mint egy hazaié, az azonban valószínű, hogy egy jól kiválasztott külföldi mű értékesítése könnyebb, hiszen gyűjtőköre szélesebb, eladásához több csatorna vehető igénybe. Ez főleg azoknak a gyűjtőknek fontos szempont, akik szakmai pályafutásuk tekintetében is nemzetközi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés