Előfizetői tartalom

További 20 százalékos árfolyam-esésre számítanak árupiaci alapkezelők

Portfolio
A világgazdasági kilátások romlásával az alapkezelők és hedge fund menedzserek egyre pesszimistábbá váltak a nyersanyagokkal kapcsolatban, és az elmúlt hónapokban igyekeztek leépíteni kitettségüket. Főként a kínai lassulás, illetve az eurózónában tapasztalható bizonytalanság az, ami miatt tartós lejtmenetre számítanak, és inkább készpénzbe súlyoznak át az árupiaci alapok menedzserei, akik közül többen is a réz további 20 százalékos esésére számítanak idén - írja a CNBC.

A nyersanyagok számára legfontosabb hajtó erőt jelentő világgazdasági növekedés kilátásai kedvezőtlenebbé váltak az elmúlt hónapokban, hiszen az eurózónában már szinte biztosan recesszió jön, az európai helyzetet ráadásul tovább nehezíti, a görög politikai válság kimenetele okozta bizonytalanság, a kínai gazdaság jelentősen lassult, miközben az amerikai makroadatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés