Előfizetői tartalom

Zuhanórepülésben az olaj - Hol érhet földet?

Portfolio
Május eleje óta gyakorlatilag folyamatosan szakad az olaj, az európai Brent hordója 11, a texas-i WTI 15 százalékot esett, és ezzel idén már mindkét típus ledolgozta év eleji emelkedését. Az olaj további gyengélkedése mellett szól, hogy mind a készletek, mind az amerikai kitermelés több évtizedes csúcson van, a világgazdasági kilátások folyamatosan romlanak, a görög politikai helyzet kimenetele óriási kockázatokat jelent, a dollár több éves csúcsokra erősödött, miközben az iráni feszültségek is csillapodtak. Ilyen környezetben leginkább egy újabb európai vagy amerikai jegybanki eszközvásárlási program, vagy a gazdasági kilátások javulása segíthet a zuhanó olajár megállításában, de a görög helyzet sikeres rendezése is meghozhatja a vásárlási kedvet a fekete arany piacán.

Az olaj május eleje óta szinte töretlenül szakad, a Brent hordója 11, a WTI 15 százalékot esett, egyelőre pedig nem látszik, mi állíthatná meg az esést. Az olajpiaci kereskedők és elemzők is jóval pesszimistábbak lettek az elmúlt hónapokhoz képest, Todd Horwitz, a Adam Mesh Trading Group vezető stratégája például arra számít, a WTI akár a 75 dolláros árfolyamot is tesztelheti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés