Előfizetői tartalom

A magyarok pesszimisták, ha a nyugdíjról van szó

Portfolio
A magyarokat egyre erősebben foglalkoztatják a nyugdíjas évekkel összefüggő problémák, ezzel együtt pedig nő azoknak az aránya is, akik terveznek nyugdíj célú megtakarításokat. Ennek ellenére azonban a magyarokra nem jellemző az előtakarékosság, kevesen tesznek félre célzottan a nyugdíjas korra. Pontosan azért, mert az állami nyugdíjrendszerek a jövőben kevesebb nyugdíjat tudnak csak biztosítani, elengedhetetlen a nyugdíjcélú megtakarítások növekedése - derül ki az AEGON megbízásából végzett, kilenc országot érintő, nemzetközi kutatásból.

A második nyugdíjpillér eltűnése nyomán egyre erősebben foglalkoztatják a magyar lakosságot a nyugdíjas évek finanszírozásával kapcsolatos kérdések, és a magyarok igen pesszimistán látják a jövőt ebből a szempontból - állapítja meg a kutatás. A felmérés eredményei szerint a lengyelek után a magyarok látják a legsötétebben a helyzetet: 55 százalékuknak komoly kétségeik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés