Előfizetői tartalom

Megijedtek a pesszimista hedge fundok a Fed döntés előtt

Portfolio
Részint az újabb amerikai jegybanki élénkítés reményében, részben a mélybe zuhant árfolyamoknak köszönhetően, nőtt a hedge fundok és más nagyobb intézményi befektetők árupiaci kitettsége a múlt hét szerdával végződött héten - derült ki a CFTC adataiból. A határidős és opciós piaci spekulatív kereslet növekedése azonban csalóka, hiszen több nyersanyag esetében is (például kakaó, réz) csak a nettó eladási (short) pozíciók zárása növelte a nettó kitettséget. Az olaj esetében viszont folytatódott a kitárazás, ahogy az árfolyamok is újabb és újabb mélypontokra süllyednek.

Az év eleje óta 16,4 százalékot eső energiahordózó árak, a 7 százalékot veszítő ipari fémek, és összességében a 8,8 százalékot eső árupiacok (a Dow Jones UBS árupiaci index alapján) a múlt heti zakóval meghozták a spekulánsok kedvét a vásárláshoz. Annak ellenére, hogy az S&P GSCI árupiaci index csúcstól számított esése meghaladta a 20 százalékot, és ezzel egyes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés