Előfizetői tartalom

Vérszemet kaptak az agrárpiaci befektetők - Miért ez a szárnyalás?

Portfolio
Rendkívüli forróság és csapadékhiány tartja rettegésben a gabonatermelőket, és tartja lázban a spekulánsokat napok óta. Amennyiben ugyanis a porzás miatt kritikusnak számító következő két hétben sem esik számottevő csapadék, az jelentősen ronthatja az amerikai búza, szójabab, de főként kukoricatermést. Márpedig az Egyesült Államok az egyik legnagyobb termesztője ezeknek a mezőgazdasági termékeknek. A leginkább érintett kukorica árfolyama az elmúlt négy napban több mint 16 százalékot emelkedett, 9 havi csúcsra jutva fel, akárcsak a búza. A spekulánsoknak azonban érdemes fokozott óvatossággal közelíteniük az agrárpiacokhoz, egy esetleges eső ugyanis hatalmas árfolyamzuhanást okozhat a piacokon.

Forróság Amerikában Az Egyesült Államokban tapasztalható szárazság és forróság voltaképpen "csak" a fogyasztók és termelők számára kellemetlen, az árupiaci befektetők ugyanis busásan profitálhatnak belőle. A száraz időjárás ronthatja a világ legnagyobb gabonatermelő országában a búza, a szójabab, a kukorica és más termények várható terméshozamait, és a légkondicionálók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés