Előfizetői tartalom

Óriási siker - Apple számítógép, mint befektetés

Portfolio
Ahogy időben egyre inkább távolodunk a digitális forradalom kezdeteitől, úgy alakul ki egy új gyűjtői terület, mely a "hőskor" számítógépeire és a hozzájuk kapcsolódó dokumentumokra szakosodik. Mint a Sotheby's legutóbbi, június 15-i new yorki aukcióján született eredmények mutatják, egy számítógépről is kiderülhet, hogy befektetésnek sem utolsó.

Az említett árverésen egy 1976-ban gyártott Apple I számítógép került kalapács alá 180 ezer dolláros felső becsértékkel. A gépet Steve Jobs és Steve Wozniak fejlesztette ki és a Homebrew Computer Club-ban mutatták be a kaliforniai Palo Alto-ban. Az új konstrukció iránt akkor egyedül a Byte Shop nevű üzletlánc tulajdonosa, Paul Terrell mutatott érdeklődést, aki 50 darabot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés