Előfizetői tartalom

A pénzérme még mindig népszerű válságálló befektetés

Portfolio
A Nudelman Numismatica és az interneten piacvezetőként árverező Procopius tapasztalatai szerint a gyűjtők mellett egyre nagyobb a befektetői érdeklődés a numizmatika területén, s bár a vásárlók köre nem bővül számottevően, a vásárlásra szánt összegek emelkednek. Az aranypénzek továbbra is keresett menekülési útvonalat jelentenek, válságálló befektetésnek számítanak.

A Nudelman Numismatica júniusi aukcióján számos ritkaság került kalapács alá, leütési áraik is magas szintet értek el. A 2009-10-es magyar - részben arany - emlékpénzek próbavereteiből álló konvolut érte el 85 ezer euróval a legjobb árat, míg egy 1659-es kolozsvári aranyforint 18 ezer euróról indulva 50 ezerig jutott. Barcsay Ákos fejedelem ezen érméje korábban 2001-ben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés