Előfizetői tartalom

Rendszeres megtakarításban látják a kiutat az alapkezelők

Portfolio
Európában a befektetési alapszektor az átalakulás időszakát éli, az iparág nincs könnyű helyzetben, a lakossági ügyfelek a válság óta több százmilliárd euró értékben váltottak vissza befektetési jegyeket, ráadásul a bizalom még mindig nem állt helyre. Az Európai Befektetési Alapkezelők Szövetsége (Efama) a rendkívüli helyzetre való tekintettel egy felmérést készített, amelyből kiderül, hogy az egyik menekülési út a válságból az, ha sikerül az ügyfelek befektetési horizontját növelni, és a korábbiaknál sokkal nagyobb piacszerzést tudnak elérni a nyugdíjcélú megtakarítások piacán. A biztosítókon keresztüli értékesítés viszonylag jól halad, azt kell elérni, hogy a befektetők az alapokat közvetlenül is megvásárolják egy diverzifikált portfólióba, például egy egyéni nyugdíjszámlára. Ezért a termékfejlesztésnek is módosulnia kell, sokkal nagyobb figyelmet kell szentelni a kockázatok kezelésének.

A pénzügyi termékek iránt csökkent a kereslet Az elmúlt közel öt évben az eurózónában a háztartások teljes - vagyis a pénzügyi és a nem pénzügyi (főként ingatlan) - vagyona stagnált 45 000 milliárd eurós szinten, ami azért kellemetlen megtakarítási piacon működő intézményeknek, mivel a megtakarítási torta mérete nem tudott érdemben növekedni, míg a 2000-es évek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái