Előfizetői tartalom

K&H: történelmi pillanat a megtakarítási piacon

Portfolio
A világgazdaság a kilábalás útjára lépett, az utóbbi időben igaz a gazdasági adatok kevésbé voltak fényesek, a részvénypiacok emelkedése viszont azt jelzi, hogy a befektetők hisznek a jegybankoknak. Az értékeltséget illetően a K&H Alapkezelőnél úgy vélekednek, hogy rövid távon érdemes lehet a beszállással kivárni, lesznek még jobb beszállási szintek is, viszont hosszabb távon gondolkozva megéri részvényeket venni. A magyar piacra kitérve a mai sajtóeseményen azt mondták el, hogy itthon stagnálás vagy enyhe mínusz lehet a GDP alakulását illetően 2013-ban, a jegybanki kamatcsökkentés néhány hónapon belül 4%-on állhat meg. A kamatcsökkentési periódus a befektetési alapok piacán komoly állománynövekedést idézett elő, a K&H esetében a védett/vegyes alapok iránt volt a legnagyobb a kereslet, amely a felmérések szerint a jövőben is népszerű lesz a bank ügyfelei körében.

A részvényekben van kakaó A nagy gazdasági régiók közül jelenleg Európa jelenti a kivételt, enyhe recesszióra számítanak az elemzők ebben a térségben, míg a többi régióban igazán jók a kilátások, főként Amerikában, ahol a költségvetési szigorításokkal kapcsolatos félelmek nem igazolódtak be. A gazdasági kilábalást azonban támogatni kell a monetáris politika...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés