Előfizetői tartalom

Új elektronikus platform a befektetési jegyeknek

Portfolio
Kedvező megtakarítási környezetben debütált a befektetési jegyek forgalmazását és elszámolását teljes egészében lefedő - a KELER által fejlesztett - automatizált elektronikus rendszer. Az alacsony betéti kamatok miatt ugyanis sokan keresnek új helyet a pénzüknek, ami áprilisban 106 milliárd forintos szintre tornázta fel a befektetési jegyvásárlást. A kisbefektetői kereslet növekedésével párhuzamosan gyorsan szaporodnak a kisösszegű tranzakciók is, ezért megnőtt a jelentősége a nagyfokú biztonságot garantáló automatizált rendszernek - áll a KELER közleményében.

Robusztus összeget, 486 milliárd forintot helyezett el a lakosság a befektetési alapokban az év első négy hónapjában, ami kiugró évkezdetnek számít az alapkezelői piac szerint. Az alapokat elsősorban az 5 százalék alá süllyedt kamatok miatt a banki betétekből kiábránduló lakossági megtakarítók keresik. A lakossági kereslet növekedése nyomán gyorsan szaporodnak a vételi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés