Előfizetői tartalom

Ázsiai műtárgyak a magyar műkereskedelemben

Portfolio
Kőrösi Csoma Sándor nyomdokán a 19. században több magyar kutató vett részt Kelet vagy Délkelet ázsiai expedíciókon. Ezeknek a kutatásoknak a célja elsősorban néprajztudományi illetve természettudományos jellegű volt. Ám a hazahozott tárgyak egy része ennek ellenére a korabeli főúri gyűjteményekbe vándorolt azon okból, hogy az igen csak egzotikusnak, különlegesnek és egyben ismeretlennek tartott tárgyak emeljék a gyűjteményeik értékét. A 20. században több nagyszabású kiállítás is elősegítette, hogy az emberek megismerjék Ázsia tárgyi kultúráját, ennek ellenére manapság sokunknak kevés fogalma, ismerete van az ázsiai műtárgyakról, régiségekről és arról az óriási kulturális háttérről, amelybe ezek a tárgyak beleágyazódnak.

A magyar műkereskedelemben napjainkban számos ázsiai műkinccsel találkozhatunk, ám, mint sok más esetben itt is sok a hamisítvány. Ezért ha nyitunk az Ázsiai kultúra felé és birtokolni szeretnék néhány igen komoly műtárgyat, érdemes olyan szakemberhez fordulni, aki részletes felvilágosítást tud nyújtani az egyes műtárgyak történetéről, hátteréről, származásáról....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés