Előfizetői tartalom

Rekord magasságban a céldátum alapok vagyona

Portfolio
Éves szinten 20%-kal nőtt a céldátum alapokban kezelt vagyon Amerikában, a BrightScope adatai szerint már 503 milliárd dollár volt a kinti 401(k) számlákon. A növekedésben nagy szerepe volt a jó részvénypiaci teljesítményeknek, azonban a tőkebeáramlást táplálta, hogy a költségek csökkentek, valamint egyre több vállalat veszi be a potenciális eszközök közé a céldátum alapokat. A piaci tendenciák azt mutatják, hogy egyre több alapkezelő nyitja meg az alapjait és hajlandóak a riválisok alapjait is vásárolni saját alapjaikba. Ezt meghaladóan a konszolidáció is folytatódott a piacon, a második körös intézmények közül 2 is kiesett, így már csak 48 szolgáltató van a piacon - írja a Reuters.

A BrightScope friss elemzése szerint Amerikában a 401(k) nyugdíj-előtakarékossági számlákon kezelt vagyonból 2012 végén már 503 milliárd dollárt ért el a céldátum alapok részesedése, egyetlen év alatt a vagyon 20%-kal növekedett. Jelentős hatással volta tőkepiaci emelkedés a kezelt vagyonra, azonban a tanulmány alapján a tőkebeáramlást segítette, hogy az egyre nagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés