Előfizetői tartalom

Nagyot bukott a kötvénykirály alapja

Portfolio
Az amerikai jegybankelnök szerdai sajtótájékoztatója után jelentős eladói hullám söpört végig a tőkepiacokon, mely a világ legnagyobb kötvényalapjának teljesítményére is rányomta a bélyegét. A mintegy 285 milliárd dollárnyi eszközértékű Pimco a befektetési alapok versenyében az egyik sereghajtó volt az utóbbi napokban, de az év eddigi részében is igen gyengén teljesített.

Szerdán ért véget a Fed kétnapos ülése, ezt követően pedig Ben Bernanke tartott sajtótájékoztatót, melyet feszült várakozás előzött meg. Az amerikai jegybankelnök elmondta, hogy a tengerentúli gazdaság javuló fundamentumai révén a jegybanki beavatkozás mértéke az év második felében már csökkenhet. Ben Bernanke bejelentésére a nemzetközi tőkepiacokon eladói hullám...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés