Előfizetői tartalom

A nyugdíj-átalakítások miatt ütik a lengyel tőzsdét

Portfolio
Hosszú egyeztetési periódust követően ma nyilvánossá vált, hogy miként is akarják Lengyelországban a nyugdíjrendszert átalakítani. A kormánynak szüksége van extra bevételekre, a gyengén teljesítő nyugdíjalapok fenntartása nagyon komoly összegbe kerül, ezért is merült fel a rendszer átalakítása. Sokan attól tartottak, hogy akár a magyarhoz hasonló államosításra is sor kerülhet, azonban a megjelent anyag szerint erre nem kell számítani, viszont a rendszer méretét kisebbre akarják venni. A tőzsde hevesen reagált, a régiós alulteljesítés pedig egyértelműen arra utal, hogy a befektetők tartanak az intézményi oldal visszaszorulása miatt - írja a Reuters.

Átalakul a nyugdíjrendszer A lengyel kormány a mai napon fellibbentette a fátylat a várható nyugdíjreformról, ezek alapján az derül ki, hogy jóval kisebb szerepet kíván a kormány szánni a nyugdíjalapoknak, azonban azt az alternatívát elvetették, hogy az egész rendszer mindenestül megszüntessék. A pénzügyminiszter és a munkaügyi miniszter egy több alternatívát is tartalmazó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés