Előfizetői tartalom

A Balaton a magyar festők tájképein

Portfolio
" Csakhogy újra látlak, égnek ezüst tükre,..." Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Balaton egy igazi természeti különlegessége hazánknak, hiszen ezer árnyalata, ezer arca van. Tulajdonképpen nincs két egyforma színe vagy hangulata, soha nem ismétli önmagát. Nem csoda tehát, hogy a magyar festők tucatjait ihlette meg és festettek róla egész képsorozatokat. A Balatont nem lehet egyszer lefesteni vagy megörökíteni, igazi kihívást jelent egy festő számára az állandóan változó víztükör és fényhatások gyors megfestése.

Ahogy Jókai Mór írja: "... a Balaton-vidék egy bájos menyasszony, ki vőlegényére vár, minden ponton új bájait tárja fel; mentül tovább nézzük, annál szebbnek látjuk, s bár nevessenek ki érte, én azt mondom, hogy az egész táj mosolyog." Egy kis merengésre invitáljuk az alábbiakban: a műtárgy.com bemutat néhány igen szép balatoni alkotást kínálatából: 1. Csáki-Maronyák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés