FONTOS A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől
 
Előfizetői tartalom

Figyelem: ezért még a betétet is megérte feltörni

Portfolio
A jegybanki kamatcsökkentés napjaink legnagyobb nyertesei a befektetési alapok, az év elejétől kezdve óriási pénzeket mozdított meg a lakosság, a kötvényalapok mellett nagy népszerűségnek örvendtek az abszolút hozamú alapok is. A szektorban kezelt vagyon 2012 júniusa és 2013 júniusa között 150 milliárd forintról 350 milliárd forintra emelkedett, a tőkebeáramlás az alapokba meghaladta ezen időszak alatt a 160 milliárd forintot. A félév lezárásaként a kötvényalapok után megnéztük az abszolút hozamú alapokat is, elemzésünkből az derült ki, hogy nagy a differencia, a szerencsés ügyfelek 30% feletti éves hozamot is kaphattak, míg a kevésbé szerencsések ugyanekkora veszteséggel zárták az elmúlt egy évet. Hosszabb távon is hasonló tendenciákat látunk, az viszont mindenképpen üdvözítő, hogy a legnagyobb alapok a kockázatokat is figyelembe véve az élbolyban végeztek.

Nagy a tülekedés az alapokért. Különös hónapokat hagytunk magunk mögött, amely a különböző eszközosztályok teljesítményén is megmutatkozott. Gyűjtésünk szerint 2013-ban eddig amerikai részvényindexekkel lehetett a legtöbbet keresni, az S&P 500 index közel 13%-ot emelkedett, míg a másik végletet a régiós részvényindex jelentette, a CETOP euróban számítva közel 17%-os...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés