Előfizetői tartalom

Nincs még vége a rémálomnak a guru szerint

Portfolio
Idén igen gyengén teljesít az arany árfolyama, mely mintegy 500 dollárral került lejjebb alig hat hónap alatt, jelentős veszteséget okozva a piaci szereplőknek. Jim Rogers a neves befektető szerint azonban még korán sincs vége a lejtmenetnek, és akár 900 dollárig ereszkedhet az árfolyam. Ez pedig nemcsak a kereskedőknek, de a bányatársaságoknak is rendkívül rossz hír, hiszen nem egy közülük már most is veszteségesen működik.

Nyomás alatt az arany árfolyama Áprilisban medve piac köszöntött be az arany piacán, miután a mindenkori csúcsáról 20 százalékot zuhant az árfolyam. Ennek hátterében az állhatott, hogy az arany emelkedését támogató fundamentumok az utóbbi hónapokban folyamatosan gyengültek. Többek között az egyes országok, élen a világ legnagyobb aranyimportőrével, Indiával importvámmal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés