Előfizetői tartalom

Jön a befektetések új adója - Így most még megúszhatod!

Portfolio
Augusztus 1-jétől 6%-os ehót kell fizetni a 16%-os kamatadó mellett a kamatozó megtakarításaink és befektetéseink többségére. Egyes termékek viszont mentesülnek az extra teher alól: a forint állampapírok és a legalább 80%-ba ezekbe fektető alapok mellett mindazon befektetések, amelyekre még időben, augusztus 1-je előtt megnyitott tartós befektetési számlán helyezzük el idén a pénzünket. A szabályozás adta lehetőséggel így a Portfolio Online Tőzsde befektetői is élhetnek még.

Augusztus elsejétől jön a 6%-os eho Derült égből villámcsapásként ért mindenkit a hír hetekkel ezelőtt, amikor Varga Mihály bejelentette, hogy a kamatjövedelmekre új terhet rónak ki: a 16%-os kamatadó mellett meghatározott esetekben 6% egészségügyi hozzájárulást is meg kell fizetni, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy 22%-ra emelkedik az adóterhelés. Az alábbi példában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés