FONTOS Megjelentek az új otthonfelújítási program várva várt részletei, meglepetések a listán!
 
Előfizetői tartalom

Kétszámjegyű hozamot hozott össze óriási nyugdíjalap

Portfolio
A kötvényeket nem számítva az összes befektetése jól teljesített Amerika legnagyobb nyugdíjalapjának, a részvényportfólió vezetésével a június végén zárult pénzügyi évben 12,5%-os hozamot tudtak elérni. Az elnök-vezérigazgató szerint akkor sem változtattak jelentősen a portfólió-összeállításon, amikor rosszul ment a szekér, a számok azt mutatják, hogy megérte a kockázatos kitettséget megtartani. Az viszont kétségtelen, hogy az alacsony kamatkörnyezet és a válság miatt jelenleg hiány van az alapban, a várt kötelezettségekre az eszközök nem jelentenek fedezetet. Ez viszont csak átmeneti állapot, idővel ez a helyzet változni fog, szakértők szerint viszont ehhez legalább 7,5%-os hozamra lenne szükség évesítve - írja a Bloomberg.

Amerika legnagyobb nyugdíjalapja, a Calpers 12,5%-os hozamot ért el a befektetésein a június 30-ával zárult pénzügyi év során, ebben pedig óriási szerepe volt a globális részvényindexek új csúcsra való emelkedésének. Az állami alkalmazottak nyugdíjáról gondoskodó alap 262 milliárd dolláros vagyont kezel, az elnök-vezérigazgató, Joe Dear szerint az év során a részvényportfóliójuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés