Előfizetői tartalom

Zuhanás előtt az aranyár a jósprofesszor szerint

Portfolio
Megnyugodtak a kedélyek az utóbbi hetekben az arany piacán, miután Ben Bernanke már többször is hangsúlyozta, hogy a monetáris politika szigorításáról egyelőre még nincsenek konkrét tervek. Bár a sárga nemesfém árfolyamának esése úgy tűnik megállt, Nouriel Roubini szerint messze még a lejtmenet vége, és az arany egészen 1 000 dollárig zuhanhat- írja a Marketwatch.

Az áprilisi majd a júniusi meredek zuhanást követően, júliusban újra felfele vette az irányt a sárga nemesfém árfolyama, miután Ben Bernanke-nak sikerült megnyugtatnia a befektetőket. Az arany unciánkénti árfolyama július végén 1 320 dollár közelében ingadozik. Annak ellenére, hogy számottevően javult a hangulat a sárga nemesfém piacán, Nouriel Roubini továbbra is pesszimista...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés