Előfizetői tartalom

Újabb japán nyugdíjalap lép kockázatosabb útra

Portfolio
A világ legnagyobb nyugdíjalapja, a japán GPIF után egy újabb helyi alap döntött úgy, hogy kockázatosabb portfóliót állít össze. Az 1,2 millió aktív és már nyugdíjas közalkalmazottat lefedő nyugdíjalap eddig ultrakonzervatív befektetési stratégiát folytatott, azonban az alap az alacsony kamatkörnyezetben már alig tud kockázatmentes befektetésekkel hozamot generálni, ezért el kell mozdulniuk az államkötvények felől a részvények irányába - írja a Reuters. A befektetési stratégia felülvizsgálata elkezdődött, hónapokon belül el is dönthetik az új irányt.

Japán miniszterelnöke gazdaságpolitikájával újra akarja éleszteni a több évtizede szenvedő gazdaságot, a stratégájának egyik központi eleme, hogy tőkekivonást indítsanak el a kötvénypiacról és az országból, amihez hozzátartozik, hogy az állami alapok is a helyi kockázatmentes befektetések helyett más eszközöket keressenek, akár Japánban, akár azon kívül. Az első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés