Előfizetői tartalom

Utcalap kiadó száll be az alapkezelésbe

Portfolio
A The Big Issue utcalap Angliában nagyon híres, a hajléktalanokat segítő társaság most úgy döntött, hogy alapkezelési üzletágat is indít, hogy társadalmilag felelős alapokat indítson. A cél az, hogy a befektetőknek a pénzügyi mellett társadalmi hasznot is hozzanak, az alapjaikba öt éves időtávon 250 millió fontot akarnak összegyűjteni. Az alapkezelő engedélyeztetése még folyamatban van, azonban várhatóan az év végére elindulhat az új üzletág - írja a Financial Times.

Az utcai magazinjáról híres The Big Issue, amely támogatja a hajléktalanokat Angliában, és a világ számos országában elérhető, úgy döntött, hogy az év végén az alapkezelési piacra is betör. A Big Issue Fund Management olyan alapokat fog indítani, amelyek nemcsak pénzügyi, hanem társadalmi hasznot is tudnak hozni az intézményi és lakossági befektetőknek. A cél az, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés