Előfizetői tartalom

Dől a lé az év slágertermékébe

Portfolio
A befektetéseken elért veszteségek miatt átmeneti megálló volt megfigyelhető júniusban a befektetési alapok piacán, júliusra azonban minden fronton javulás következett be, így új csúcsra emelkedett a kezelt vagyon. Az eszközérték 74,3 milliárd forinttal emelkedett havi szinten, ebből a tőkebeáramlás 61,9 milliárd forintot tett ki. Vélhetően a lakossági vásárlásokat megtámogatta, hogy a hónap során rekord mértékben nyitottak tbsz-eket az ügyfelek, ezeken a számlákon pedig a legnagyobb mértékben befektetési jegyeket vásárolnak. Ezzel együtt is látni kell, hogy már nem érkezik akkora pénz az alapokba, mint az év első 5 hónapjában, a visszatekintő hozamok esésével összhangban az alapok előnye is gyorsan fogy a rivális megtakarítási termékkel szemben.

A hazai befektetési alapokban kezelt vagyon új csúcsra emelkedett július végére, a BAMOSZ adatai alapján egy hónap alatt az eszközérték 74,3 milliárd forinttal emelkedett. Az új csúcs 4206 milliárd forint, ami havi szinten 1,8%-os, míg éves szinten 33,2%-os emelkedésnek felel meg, utóbbi statisztika érzékelteti igazán, hogy milyen jó időszakban van az alapszektor. Üdvözítő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés