Előfizetői tartalom

A betétekből ide menekül a lakosság

Portfolio
Augusztusban 91,1 milliárd forinttal nőtt a hazai befektetési alapokban kezelt vagyon nagysága, a növekedésből 70,8 milliárd forintot tett ki a tőkebeáramlás. A statisztikák azt mutatják, hogy hónapról-hónapra nő a népszerűsége az alapoknak, ami érthető is az alacsony betéti kamatokat látva. Az alapszektoron belül tartósnak bizonyul a szerkezetváltás, a pénzpiaci- és tőkevédett alapok kárára a kötvény-, az abszolút hozamú- és a vegyes alapok erősödnek meg. Kétségtelenül 2013 slágertermékei az alapok, tavaly év vége óta az alapszektorba 794 milliárd forint érkezett, miközben a befektetéseken elért hozam alig 100 milliárd forintot tett ki.

Tovább tart a hazai befektetési alappiac jó szériája, a frissen kikerült statisztikák szerint a kezelt vagyon augusztusban 91,1 milliárd forinttal 4297,2 milliárd forintra emelkedett. A korábbi lokális csúcs 3855 milliárd forinton állt, a 2011. februári értéket 2013 márciusában sikerült túlszárnyalni, azóta pedig minden hónapban csúcsdöntésre került sor. Tavaly december...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés