Előfizetői tartalom

Mit mondanak ezek után a guruk?

Portfolio
Az amerikai jegybank tegnapi váratlan húzásával kapcsolatban több neves befektető is megszólalt. Míg Bill Gross szerint a Fed "tétlensége" azt jelzi, hogy elkezdték átadni a jegybank irányítását Janet Yellennek, addig El-Erian véleménye alapján a Fed döntése nem változtatott a gazdaság fundamentumain, és rövidesen sor kerülhet a lassításra. Marc Faber pedig egyenes a totális összeomlás rémképével fenyeget, szerinte már csak idő kérdése, hogy a tengerentúli központi bank programjára mikor lesz teljesen immúnis a részvénypiac.

Nem változtatott a Fed Csaknem mindenkit meglepett a Fed döntése, a várakozásokkal ellentétben ugyanis a jegybankárok továbbra is úgy gondolják, hogy a gazdaságnak igenis szüksége van arra a havi 85 milliárd dollárra, amelyet állampapírok és jelzálogfedezetes eszközök vásárlásra fordítanak. A közlemény szerint ennek több oka is van, kezdve a magas munkanélküliségtől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés