Előfizetői tartalom

Biztosítóhoz kerül át a Dexia alapkezelője

Portfolio
Hosszú huzavona után elkelt a Dexia Asset Management, míg nyáron úgy állt, hogy egy hongkongi vagyonkezelő, a GCS Capital viheti el a céget, most kiderült, hogy a világ egyik legnagyobb biztosítójának az alapkezelője (New York Life Investments) adja meg a 380 millió eurós vételárat. Az akvizícióval az alapkezelő kezelt vagyona 288 milliárd euróról 356 milliárd euróra emelkedik, a vásárlás mellett egyik fő tényező az volt, hogy a Dexia alapok a kihívásokkal teli környezetben is jól teljesítettek. De az sem lebecsülendő, hogy a Dexiával jelentős piacot tud szerezni az amerikai vásárló - írja az European Pensions.

Hasonló témákról is szó esik az október 30-i Portfolio.hu Öngondoskodás 2013 Konferencián. Regisztráljon Ön is a rendezvényre! A többször állami segítségre szoruló Dexia utolsó nagyobb eszközeladása a saját alapkezelőjének eladása lett volna, azonban az értékesítés nem ment egyszerűen. Nyáron már egy hongkongi befektetővel (GCS Capital) megegyeztek, azonban a tranzakció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés