Előfizetői tartalom

Különösen értékesek a pénzek, érmék

Portfolio
A numizmatika, az érmek és pénzérmek gyűjtése évszázados hagyomány az európai kultúrában. Bár a pénzérmék alapvetően használati tárgyak, a gazdasági cserét megkönnyítő eszközök, mégis kialakult egy olyan kultúra körülöttük, amelynek következtében a művészeti gyűjteményekbe is nagy számban kerülnek be érmék. A művészeti értéken túl, a szép numizmatikai darabok gyűjtése a történelmi érdeklődésnek is jó terepe lehet - írja a műtárgy.com.

A pénzérmék története a bronzkorban kezdődik, ám az első igazi érme az időszámításunk előtti 6. századi kisázsiai Lydia volt. A klasszikus görög és római kortól tömegesen terjedtek el a pénzérmék, amelyek a magyar történelem fordulópontjait is végigkísérték. A numizmatikai darabok közt ma már sok az emlékérem is, melyek bár sokszor fizetőeszközök is lehetnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés