Előfizetői tartalom

Micsoda különbség - Nem osztogatják ingyen a lakosság kedvenceit

Portfolio
A PSZÁF minden évben közzéteszi a hazai befektetési alapok költségterhelését, a 2012-es adatok szerint éves szinten az alapok átlagos TER-mutatója 1,81%-ról 1,66%-ra csökkent. Mindez azt jelenti, hogy átlagosan ekkora hozamról kellett a befektetőknek lemondaniuk a vagyonuk professzionális kezelése cserébe. Szinte minden alapkategóriánál csökkent a költségterhelés, viszont az adatokat jobban megvizsgálva óriási különbségekre derült fény. A legkisebb költségterhelés alig szakadt el a 0%-tól, míg a legdrágább alapért 16%-ot kellett fizetni, vagyis ennyivel kisebb hozam volt elérhető. A PSZÁF gyűjtése is azt bizonyítja, hogy az alapok kiválasztásakor nagy figyelmet kell szentelni a költségeknek, különösen most, amikor a jegybanki alapkamat 3,6%.

Hasonló témákról is szó esik az október 30-i Portfolio.hu Öngondoskodás 2013 Konferencián. Regisztráljon Ön is a rendezvényre! A 2013-as év legnagyobb slágertermékei a megtakarítási piacon a befektetési alapok voltak, vélhetően nem mondunk újdonságot azzal, ha kijelentjük, a befektetők elsősorban a visszatekintő hozamok alapján hozták meg a döntésüket az alapok mellett....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés