Előfizetői tartalom

Titokzatos milliárdos adhat reményt az óriásnak

Portfolio
Évekkel ezelőtt még Amerika legnagyobb alapkezelője volt a Fidelity Investments, azonban ma már több rivális is megelőzte a céget a vagyonkezelési rangsorban, így a BlackRock, a Vanguard és a Pimco is. A családi tulajdonban lévő társaságot a válság kitörése nagyon rosszul érintette, a befektetők elfordultak az aktív részvényalapoktól, miközben gondot jelentett, hogy sokáig hallani sem akartak az ETF-ekről. A cégnek 15 hónapja új vezetője van, az alapító unokája a leggazdagabb amerikaiak között van, viszont a nyilvánosság előtt nem akar megjelenni, és egyelőre azt is homály fedi, hogy miként akarja a céget kivezetni a válságból. Az biztos, hogy már nem fordítanak hátat a passzív alapoknak, a BlackRock-kal közösen komoly értékesítési- és fejlesztési együttműködésbe kezdtek. Nagy kérdés viszont, hogy a korábbi években az alapkezelésről sokkal inkább egyéb üzletágakra fókuszáló alapkezelő miként tud megújulni, erre viszont még megnyugtató válasz nem érkezett - írja a Bloomberg.

Hasonló témákról is szó esik az október 30-i Portfolio.hu Öngondoskodás 2013 Konferencián. Regisztráljon Ön is a rendezvényre! Lemaradt a versenyben a Fidelity A válság kitörését megelőzően az amerikai alapkezelési szektorban piacvezetőnek számított a családi kézben lévő 1946-ban alapított Fidelity Investments, kezelt vagyon tekintetétben maguk mögé tudták szorítani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés