Előfizetői tartalom

Tömegpusztító politikai fegyverrel játszanak az amerikai döntéshozók

Portfolio
Alig néhány órája maradt már csak az amerikai politikusoknak, hogy az adósságplafon megemeléséről döntsenek. A hosszú ideje húzódó egyeztetésekkel kapcsolatban a milliárdos amerikai befektető, Warren Buffett is elmondta véleményét, aki szerint el kellene kerülni, hogy a hasonló esetek újra és újra megismétlődjenek a jövőben. A guru részvénypiacokkal kapcsolatos vélekedését nem érinti a jelenlegi helyzet, így továbbra is keresi a lehetőségeket - írja CNBC.

Warren Buffett az adósságplafon mihamarabbi megemelésére kérte az amerikai politikusokat. Az omahai bölcs szerint a fenyegetés, hogy nem emelik meg a plafont egy politikai tömegpusztító fegyver, melyet nem szabadna használnia az érintetteknek. Buffett a CNBC Squawk Box nevű műsorában adott nyilatkozata során azt is elmondta, hogy szerinte sikerrel fognak záródni a tárgyalások, így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés