FONTOS Kiszivárgott Donald Trump súlyos terve - Ez Magyarországot is érintené
 
Előfizetői tartalom

Végre itt az igazi babakötvény!

Portfolio
Hosszú egyeztetés után bevezetik a gyermekek öngondoskodását elősegítő Start-számlához illeszkedő babakötvényt, amely többek között lejáratában, megvásárolhatóságában, és kamatozásában is speciális. Az egyik legfontosabb, hogy a babakötvény a 19 éves futamideje alatt az éves átlagos infláció felett 3%-os kamatprémiumot fizet évente, az egyes sorozatok kibocsátását pedig a gyermekek születési idejéhez kötik. A termék igaz, csak az államkincstárnál vezetett számlákon érhető el, a keretfeltételek ismerete után viszont úgy látszik, növekvő érdeklődésre tarthat számot a konstrukció. Ehhez azonban arra is szükség van, hogy a pénzintézeteknél vezetett számlákat egyre többen vigyék át az államkincstárhoz, és a számlák tulajdonosai is belássák, hogy érdemes rendszeresen megtakarítani ilyen formában a gyermekeik jövőjére - hangzott el az ÁKK mai sajtótájékoztatóján.

Hasonló témákról is szó esik az október 30-i Portfolio.hu Öngondoskodás 2013 Konferencián. Regisztráljon Ön is a rendezvényre! Az államadósság finanszírozásában pozitív fordulat történt, az utóbbi két évben jelentősen nőtt a lakossági ügyfelek kezében lévő állampapírok állománya, 2013 szeptemberének végén 1567 milliárd forint volt a lakossági állampapírok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés