Előfizetői tartalom

Nálunk a részvénybefektetés szinte a kaszinózás szinonimája

Portfolio
A megtakarítási piacon látható felfutásból a tőkepiac közvetlenül nem tudott nagyobb mértékben részesedni, a lakosság először a konzervatívabb értékpapírok felé mozdult el, idővel azonban van remény a lakosság részvényportfóliójának bővítésére. A közvetítőrendszernek a legfontosabb feladata, hogy rávilágítson, hogyan is kell használni a részvénypiacot és hogy ne az éljen a befektetők fejében, hogy a tőzsde a kaszinózással egyenértékű. Ezt meghaladóan kulcsfontosságú, hogy a lakossági ügyfelek is merjenek hosszabb távon megtakarítani, a részvénypiac előnye ugyanis ilyen időtávon tud kijönni. A tőzsde életében nagy változás jön december elején, a Xetra rendszerre való átállás pozitív hatásai várhatóan középtávon fognak kijönni, így például a likviditás bővülése - mondta el Tóth Attila, a Budapesti Értéktőzsde általános vezérigazgató-helyettese.

Az október 30-i Portfolio.hu Öngondoskodás 2013 Konferenciának is a vendége lesz Tóth Attila, a Budapesti Értéktőzsde általános vezérigazgató-helyettese. Regisztráljon Ön is a rendezvényre! Portfolio.hu: A megtakarítási piac az utóbbi másfél évben komoly növekedésnek indult, a friss pénzek döntő többsége állampapírokba és a befektetési jegyekbe áramlott. A kedvező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés