Előfizetői tartalom

Szörnyű kilátások: számlára alig futja, nemhogy nyugdíjra

Portfolio
Minden évben elkészíti a Wells Fargo Amerikában a nyugdíjfelmérését, a napokban publikált anyagból az derül ki, hogy az amerikai középosztály is nagyon borúsan látja a jövőt. A válaszadók közel 60%-ának a számlák kifizetése is gondot jelent, ilyen formában pedig nincs lehetőség arra, hogy nyugdíjcélra takarékoskodjanak. A legtöbben úgy látják, hogy hagyományos értelemben nem is lehetnek nyugdíjasok, az életszínvonal fenntartása érdekében 65 év feletti is dolgozniuk kell. Szakértők szerint sosincs késő, érdemes minél hamarabb elkezdeni a takarékoskodást, a nagy baj az, hogy nagyon sok embernek nincs terve a nyugdíjra, így marad a nyugdíjkorhatár feletti munkavégzés utolsó menedéknek - írja a cnbc.com.

Az utolsó helyek még kiadók az október 30-i Portfolio.hu Öngondoskodás 2013 Konferencián. Regisztráljon Ön is a rendezvényre! Amerika egyik legnagyobb bankja, a Wells Fargo minden évben készít egy felmérést, amelyben középosztálybeli amerikaiakat kérdeznek meg, hogy mit gondolnak a nyugdíjról és hogy a mennyire érzik magukat felkészültnek a nyugodt időskorra. A felmérést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés