Előfizetői tartalom

A többség szerint nem lesz elegendő az állami nyugdíj

Portfolio
A megtakarítási piac jelentős átalakuláson ment át az utóbbi években, a lakossági befektetőknél egyre inkább az értékpapírok értékelődtek fel. Sajnálatos módon azt lehet látni, hogy a megtakarítások felhalmozására a vagyonosabb ügyfeleknek van leginkább lehetőségük, az alacsonyabb jövedelmű ügyfeleknél abban lehet reménykedni, hogy például a rezsicsökkentés és a reálbérek emelkedése az öngondoskodási lehetőségeiket növeli. Az OTP Öngondoskodás Index alapján megállapítható, hogy némileg csökkent a pénzügyi öngondoskodást folytatók arány, viszont több pozitívum is kiderül a felmérésből, így az ügyfelek tudatossága az öngondoskodásban emelkedett. Különösen fontos, hogy a megkérdezettek több mint ötödét foglalkoztatja a nyugdíj kérdése. A cél az, hogy minél többen ismerjék fel, hogy tudatosan kell a nyugdíjra megtakarítaniuk - mondta el Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

A szerdai Portfolio.hu Öngondoskodás 2013 Konferencia előadója lesz Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese. Regisztráljon Ön is a rendezvényre! Portfolio.hu: A megtakarítási piac jelentős átalakuláson ment keresztül az utóbbi egy évben, a bankbetétek felől a pénz átáramlik az értékpapírokba. Az OTP Bank mit tapasztalt a lakossági ügyfélkörében? Kovács...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés