Előfizetői tartalom

Küszöbön a fordulat a megtakarítási piacon

Portfolio
A Portfolio.hu Öngondoskodás Konferencián került bemutatásra az OTP Öngondoskodási Index legújabb értéke, Kovács Antal előadásában kifejtette, hogy igaz az egyes pénzügyi formák elterjedtsége csökkent, viszont az öngondoskodási szemlélet erősödött. A pozitív és negatív irányú elmozdulások végső soron kiegyenlítették egymást, így tavaszhoz hasonlóan az index értéke most is 34 ponton állt. Az index nagy eltérést mutat, az országos átlaghoz képest a felsőfokú végzettségűek, a középkorúak, valamint az ország gazdaságilag fejlettebb régióiban élők esetében találkozunk magas értékekkel. Az OTP Bank vezérigazgató-helyettese szerint fordulat küszöbén állunk, ha a kisösszegű rendszeres megtakarítások is be tudnának indulni például a rezsicsökkentés hatására, akkor jövő tavasszal nagyobb ugrás is elképzelhető lenne az indexben.

A Takarékossági Világnap alkalmából megrendezett Portfolio.hu Öngondoskodás Konferencia második előadásában a közönség az OTP Bank Retail Divíziójának vezérigazgató-helyettesének, Kovács Antalnak az előadását hallgathatta meg, amely az OTP Öngondoskodási Index legfrissebb értékeinek bemutatásáról szólt. Az Ipsos által készített felmérés 1500 fő körében végezték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés