Előfizetői tartalom

Óriási lehetőség előtt áll Magyarország

Portfolio
A világban természetszerűen növekedni fognak a megtakarítások a jövőben, és ez még akkor is igaz, ha a gazdasági növekedés nem tud a korábbi ütemhez visszatérni. A pénzügyi közvetítőrendszer globálisan és hazánkban is óriási lehetőség előtt áll, Dr. Dietz Miklós, a McKinsey partnere szerint minden percben 5 millió dollárnyi friss megtakarítás keletkezik, amely mellett a szektor értelemszerűen nem mehet el. A Portfolio.hu Öngondoskodás Konferencia első szekciójában elhangzottak szerint a termékekkel, azok árazásával és a költségekkel nincs igazán probléma, nagyon versenyképes a szektor, egyszerűen a lakossági ügyfelek széles rétegei nem képesek arra, hogy megtakarítsanak. A végkövetkeztetése a szekciónak az volt, hogy akár havi néhány ezer forintos megtakarítással rendelkező ügyfeleket is meg kell szólítani a pénzügyi közvetítőrendszernek, még akkor is, ha itt sokkal nehezebb dolguk van, mint egy prémium- vagy egy privátbanki ügyfél esetében.

Nincs más út, brutálisan növekednie kell a megtakarításoknak "Magamhoz képest szokatlanul optimista leszek" - kezdte előadását Dr. Dietz Miklós, a McKinsey partnere a mai napon megrendezett Portfolio.hu Öngondoskodás Konferencia nyitóelőadásában. A szakértő előadása az általános megtakarítási (öngondoskodási) tendenciákról szólt, mint elhangzott, a vagyonfelhalmozás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés